Top stickere pentru copii – Ideale in camera copiilor

Crearea unui spațiu de locuit complet, perfect optimizat poate fi o adevărată provocare, chiar și financiară. Totuși soluțiile sunt numeroase și cu doar câteva elemente de design poți transforma camera copilului într-un loc complet diferit, pe care cel mic să îl adore.

Dacă te gândești care sunt modelele de stickere decorative pe care le poți încerca, iată câteva sugestii:

Când alegi un sticker pentru camera copilului, faci o achiziție inspirată. Nu doar că cel mic se va bucura de noul său spațiu, dar și tu poți face fotografii numai bune de postat pe instagram.

Bulinele aurii sunt chiar prima noastră recomandare deoarece sunt favoritele mămicilor și iar lipitul bulinelor pe pereți poate fi o activitate creativă de familie.

Stickerul panda poate fi o buna alternativă pentru camera copilului. Grăsan și jucăuș, stickerul panda pentru perete îi poate genera micuțului tău o doză de bună-dispoziție

Stickerele cu pisici pot fi adevărate lucrări de artă în camera fetițelor și oferă camerelor un plus de personalitate. Copii cu vârste mai fragede, pot învăța animalele cu ajutorul stickerelor pentru pereți.

Stickerul cu model gene este ideal în camera în care doarme cel mic, acesta ofera o senzație de calm în camera în care este instalat fiind perfect chiar și pentru dormitorul adulților.

Dacă vrei să-și înfrumusețezi spațiul interior cu stickere pentru copii, poți încerca oferta Stickerino, unde găsești o varietate de stickere decorative cu diferite modele, de la animale la stickere personalizate, realizate din Oracal, autocolant de origine germană, ce aderă foarte bine la suprafața peretelui, putând fi totodată dat jos cu ușurință.

Dacă deja ai un sticker decorativ pentru pereți și nu știi cum sa procedezi pentru a-l aplica corect, găsești aici instrucțiunile de montaj pentru stickere de perete.

Iata cum se monteaza stickerele auto, vitrine si alte suprafete

Instrucțiuni montaj stickere auto, vitrine si alte suprafete (in afara de stickerele cu aplicare pe perete)

Pasul 1: Pregătirea suprafeţei de aplicare

Curățați foarte bine suprafaţa pe care se va aplica stickerul de praf sau grăsimi şi uscaţi suprafaţa. Folosiţi apă sau produse pe baza de alcool. ​Atenţie​: nu aplicaţi stickere pe suprafeţe tratate cu ceară sau detergenţi speciali folosiţi pentru protecţia geamurilor şi a vopselei maşinii. Există riscul ca adezivul să nu adere din cauza acestor tratamente.

Pasul 2: Poziţionarea stickerului

Folosind o bandă adezivă din hârtie aşezaţi stickerul în poziţia dorită, lipind banda pe mijlocul stickerului, orizontal sau vertical. Măsuraţi cu grijă şi verificaţi de două ori dacă este bine poziţionat înainte de a începe să-l lipiţi. ​Atenţie​: stickerele se pot dezlipi, însă nu mai pot fi refolosite ulterior.

Pasul 4: Aplicarea stickerului

După fixarea în poziţia dorită, îndepărtaţi cu grijă hârtia suport pe care era lipit iniţial stickerul. Stickerul va rămâne pe folia de transfer, în condiţiile în care aţi respectat instrucţiunile de la pasul 2.

Continuaţi să neteziţi cu o presiune medie pe toată suprafaţa stickerului evitând, pe cât posibil, formarea bulelor de aer sub materialul autocolant.

Pasul 5: Finalizare

Dezlipiţi uşor folia de transfer. Modelul decorativ autocolant va rămâne pe locul pe care a fost aplicat. Dacă s-au format bule de aer folosiţi un ac pentru a face o mică gaură în material prin care să scoateţi aerul presând uşor cu degetul sau cu cardul folosit la montaj. Mica incizie nu va fi observabilă.

Iata cum se monteaza stickerele decorative de perete

Instructiuni montaj stickere de perete:

1. Aclimatizarea stickerului cu temperatura camerei:

Pentru cele mai bune rezultate recomandam sa aplicati stickerul doar la 24 ore dupa ce l-ati achizitionat, pentru a-i lasa timp sa se adapteze la temperatura ambientala. In acest mod, ne vom asigura ca stickerul va ramane perfect drept pe suprafata aplicata. Recomandam a se evita temperaturile extreme, ceea ce ar face ca stickerul sa nu se mai poata lipi.

2. Despre suprafetele pe care se pot aplica stickerele:

Stickerele de perete se pot aplica pe orice suprafata uscata, curata, neteda; ideali sunt peretii zugraviti cu lavabil, cu vopsea satinata sau lucioasa, lemnul lacuit, aparatura, usi. Asteptati cel putin o luna inainte sa aplicati stickerul pe un perete proaspat zugravit. Stickerele se pot aplica fara probleme pe sticla si ceramica.

Materiale precum betonul, suprafete nezugravite ca tencuiala, gips-cartonul, suprafete siliconate, suprafete brute, suprafete din fibra de sticla, zugraveala mata nu sunt potrivite pentru adezivul stickerelor.

3. Pregatirea suprafetei

Peretele sau suprafata pe care doriti sa aplicati stickerul trebuie sa o curatati bine de praf, grasimi, chiar daca la prima vedere ea pare curata. Acest aspect va influenta buna lipire a stickerului. Suprafata trebuie deasemenea sa nu fie umeda. Daca aveti vreo urma de indoiala in privinta rezultatului, va sfatuim sa taiati o bucatica de autocolant, acolo unde nu este model si sa-l aplicati pe perete. Dupa 24 de ore veti constata daca este potrivita suprafata. Nu aplicati stickerul in apropierea unei surse de caldura, intrucat poate afecta calitatea adezivului.

4. Aplicarea stickerului

Etapele montajului:

-Dupa ce ai scos stickerul din cutie, trece cu muchia unui card peste folia transparenta. In acest fel cele 3 folii vor fi bine lipite intre ele.

-Daca stickerul tau are mai multe elemente unitare, le poti decupa inainte de montaj si aplica separat.

-Pozitioneza stickerul pe perete si lipeste provizoriu scotch in colturi si la mijloc daca stickerul este mai mare. Asigura-te ca pozitionarea este cea pe care ti-o doresti.

-Dezlipeste o portiune de cativa cm cu unghia. Stickerul trebuie sa ramana pe folia transparenta.

-Lasa folia transparenta si stickerul sa atarne si taie cu foarfeca surplusul de hartie alba.

-Lipeste folia transparenta si stickerul de perete, cu mana. Asigura-te ca raman cat mai putinegoluri de aer.

-Apasa apoi cu cardul bancar prin miscari stanga-dreapta de jos in sus peste folia transparenta.Asigura-te ca nu au mai ramas goluri de aer sub sticker.

-Dezlipeste treptat toata hartia alba de sub folie, repeta pasii 6 si 7 , de data aceasta cu miscaristanga dreapta de sus in jos. Apasa cu cardul insistent, in special la elementele mai mici si subtiri care se lipesc mai greu.

-Apasa inca o data cu cardul bancar peste folia transparenta in asa fel incat stickerul sa fie foartebine fixat pe perete.

-Dezlipeste si indeparteaza usor folia transparenta. Daca sunt anumite portiuni din sticker care nuse dezlipesc de pe folia transparenta apasa mai tare cu cardul peste acestea. Astfel, se vor lipi mai bine pe perete.

Felicitari, ai aplicat cu succes stickerul pe perete! In cazul in care s-au strecurat bule de aerfoloseste un ac cu varful fin si inteapa usor bulele. Apasa cu degetul si aerul o sa iasa usor.