Instructiuni de montaj

Iata cum se monteaza stickerele decorative de perete

Instructiuni montaj stickere de perete:

1. Aclimatizarea stickerului cu temperatura camerei:

Pentru cele mai bune rezultate recomandam sa aplicati stickerul doar la 24 ore dupa ce l-ati achizitionat, pentru a-i lasa timp sa se adapteze la temperatura ambientala. In acest mod, ne vom asigura ca stickerul va ramane perfect drept pe suprafata aplicata. Recomandam a se evita temperaturile extreme, ceea ce ar face ca stickerul sa nu se mai poata lipi.

2. Despre suprafetele pe care se pot aplica stickerele:

Stickerele de perete se pot aplica pe orice suprafata uscata, curata, neteda; ideali sunt peretii zugraviti cu lavabil, cu vopsea satinata sau lucioasa, lemnul lacuit, aparatura, usi. Asteptati cel putin o luna inainte sa aplicati stickerul pe un perete proaspat zugravit. Stickerele se pot aplica fara probleme pe sticla si ceramica.

Materiale precum betonul, suprafete nezugravite ca tencuiala, gips-cartonul, suprafete siliconate, suprafete brute, suprafete din fibra de sticla, zugraveala mata nu sunt potrivite pentru adezivul stickerelor.

3. Pregatirea suprafetei

Peretele sau suprafata pe care doriti sa aplicati stickerul trebuie sa o curatati bine de praf, grasimi, chiar daca la prima vedere ea pare curata. Acest aspect va influenta buna lipire a stickerului. Suprafata trebuie deasemenea sa nu fie umeda. Daca aveti vreo urma de indoiala in privinta rezultatului, va sfatuim sa taiati o bucatica de autocolant, acolo unde nu este model si sa-l aplicati pe perete. Dupa 24 de ore veti constata daca este potrivita suprafata. Nu aplicati stickerul in apropierea unei surse de caldura, intrucat poate afecta calitatea adezivului.

4. Aplicarea stickerului

Etapele montajului:

-Dupa ce ai scos stickerul din cutie, trece cu muchia unui card peste folia transparenta. In acest fel cele 3 folii vor fi bine lipite intre ele.

-Daca stickerul tau are mai multe elemente unitare, le poti decupa inainte de montaj si aplica separat.

-Pozitioneza stickerul pe perete si lipeste provizoriu scotch in colturi si la mijloc daca stickerul este mai mare. Asigura-te ca pozitionarea este cea pe care ti-o doresti.

-Dezlipeste o portiune de cativa cm cu unghia. Stickerul trebuie sa ramana pe folia transparenta.

-Lasa folia transparenta si stickerul sa atarne si taie cu foarfeca surplusul de hartie alba.

-Lipeste folia transparenta si stickerul de perete, cu mana. Asigura-te ca raman cat mai putinegoluri de aer.

-Apasa apoi cu cardul bancar prin miscari stanga-dreapta de jos in sus peste folia transparenta.Asigura-te ca nu au mai ramas goluri de aer sub sticker.

-Dezlipeste treptat toata hartia alba de sub folie, repeta pasii 6 si 7 , de data aceasta cu miscaristanga dreapta de sus in jos. Apasa cu cardul insistent, in special la elementele mai mici si subtiri care se lipesc mai greu.

-Apasa inca o data cu cardul bancar peste folia transparenta in asa fel incat stickerul sa fie foartebine fixat pe perete.

-Dezlipeste si indeparteaza usor folia transparenta. Daca sunt anumite portiuni din sticker care nuse dezlipesc de pe folia transparenta apasa mai tare cu cardul peste acestea. Astfel, se vor lipi mai bine pe perete.

Felicitari, ai aplicat cu succes stickerul pe perete! In cazul in care s-au strecurat bule de aerfoloseste un ac cu varful fin si inteapa usor bulele. Apasa cu degetul si aerul o sa iasa usor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *